Foto: Stickmaskin med hålkort © 2010                     

 

OM FÖRETAGET:


Mitt intresse för stickning har alltid funnits men det var när jag hösten 1999 köpte min första stickmaskin som jag bestämde mig för att lära mig detta hantverk på allvar. Jag har under flera tillfällen utbildat mig på Sätergläntans kursgård i Dalarna och har nu goda kunskaper i att hantera en stickmaskin och dess möjligheter. Jag arbetar med "Silver Reed" handstickningsmaskiner.

Jag lägger stor vikt i att modellerna skall vara mina egna och sätter mycket höga krav på att avslutningar och monteringar som skall vara av högsta kvalitet. Materialen jag arbetar med är till största delen lingarn, främst från Växbo Lin, men även en del bomull- och ullgarn.

I min bostad norr om Gävle har jag min verkstad, där finns sex stickmaskiner, resårbädd och dator för mönsterrapporter. Här har jag också försäljning av mina produkter. Kontakta mig gärna för mer information om öppettider. (Är jag hemma har jag öppet då det passar dig.) Jag säljer mina produkter i ett flertal butiker, se vilka dessa är under fliken "försäljning".

 

MASKINSTICKAT
EGEN DESIGN
& TILLVERKNING
BERITH HOLMSTRÖM